torstai 24. toukokuuta 2012

Dia de los muertos mallikuvat

Nyt on taas uusia kuvia näyttettävänä, tällä kertaa aiheena on meksikolaiset pääkallot/ dia de los muertos (kuoleiden päivä). Kuolleiden päivä (esp. Día de los Muertos, Día de los Difuntos tai vain Día de Muertos) on vainajien muistojuhla, jota vietetään 1.–2. marraskuuta. Sitä juhlitaan samaan aikaan kuin katolisia kuolleiden muistojuhlia, pyhimysten päivää ja uskovien vainajien muistopäivää, joita Suomessa vastaa pyhäinpäivä. Juhlan yleinen symboli on pääkallo (calavera), joita maalataan esimerkiksi naamioihin. (Lähde: Wikipedia).

Nämä kuvat on otettu n. 2kk sitten joten eivät ole täysin tuoreita mutta sitäkin kivempia kuvia tuli :) Kuvaajana toimi Ilkka Kyllönen.

.Ilkka Kyllönen - Photographer

Make-up: Laura Tirkkonen & minä

Ilkka Kyllönen - Photographer
 Käykää myös tykkäilemässä Sideshow scandinavia mallitoimiston sivuja! 


 No one can confidently say that he will still be living tomorrow.  ~Euripides

-J

tiistai 8. toukokuuta 2012

J.L Design - Naisen tuuli

"Naisen tuuli" Kuvaaja: Antti Haikola, Malli: minä

Osallistuin tämän kuun alussa Ibero 60v. - suunittelukilpailuun. Kilpailun teema oli "Juhlan kunniaksi Ibero julistaa suunnittelukilpailun, jossa etsitään yhtälailla jokapäiväiseen pukeutumiseen kuin arjen yläpuolelle nouseviin hetkiin sopivaa ajanmukaista muotikorua vuoden 2012 Ibero-naiselle. Tavoitteena on koru tai korusarja, joka kestää pintamuodin muutokset ja jonka ympärille korusarjaa voidaan mahdollisesti kehittää" (teksti on Iberon sivuilta). Voit käydä katsomassa lisätietoja kilpailusta Iberon nettisivuilta ibero.fi suunittelukilpailu kohdasta. HUOM! Kilpailu on jo päättänyt!!! Korusatoa voit päästä ihailemaan 15.5.2012 alkaen samaisilta sivuilta :)

Lähdin tutkimaan ensin 1920-50 luvun korumuotia ja tämän hetken (vuoden 2012) trendejä, pyrkien kumminkin kunnioittamaan Iberon tyyliä. En kumminkaan halunnut tehdä korua joka ei olisi minun näköiseni, tämä on kumminkin kilpailu jossa niin sanotusti mainostan itseäni niin haluan että "minä" näkyisin omissa koruissani. Näistä lähtökohdista oli hyvinkin vaikea toteuttaa hyvä kokonaisuus.

Päätin itse käyttää koruissani messinkiä ja kuparia, ykstyiskohdissa ja kaulaketjussa käytin helmiä.
Päätin tuoda koruihin uutta näkemystä erityisesti kaulakorussa ja sen asennosssa. Kumminkin korut ovat hyvin naisellisia ja kauniita, joten naisellisuus korostuu korun helmissä. Juhlitaan.net sivujen kautta löysin infoa helmistä:Helmi on ollut kauniin hohteensa ja pyöreän, pallomaisen muotonsa vuoksi kuun ja naisellisuuden sekä täydellisyyden vertauskuva. Muinaisessa Kreikassa helmi symboloi meren vaahdosta syntynyttä rakkauden jumalatar Afroditea. Itäeurooppalaiset jalokivikauppiaat sanoivat: "Helmet, joihin uskomme, tuottavat meille kuunhopeisia kyyneleitä, mutta kyyneleet tuottavat iloa".
 Erityisesti 50-luvulla naiset käyttivät usein helmikoruja, joten 50-lukulaisuus näkyy siinä.

 Nykyajan toin kaulakorun uudesta asettelutavasta eli ei pidetä korua normaalisti keskellä vaan sivussa "kauluksena".


Muoto ja tyylisesti koru edustaa "Minua", tykkään yksinkertaisesta muodoista, kumminkaan että koru olisi tylsä.

Voisin selittää näistä pidempääkin mutta ei ketään kiinosta lukea sata sivua yhdestä korusarjasta :P


Tässä siis on koruni "Naisen tuuli":


Kuvaaja:Antti Haikola
 Korusarjaan kuuluu:

1 Kaulakoru
1 sormus
1 korvispari
2kpl rannekoruja


Kuvaaja: Antti Haikola, Malli: minä


 Voit käydä katsomassa myös tekemääni Skull-kaulakoruani täältä!


 All art is autobiographical. The pearl is the oyster's autobiography.
-Federico Fellini

-J