perjantai 15. kesäkuuta 2012

VintagEija´s


Vähän aikaan sitten etsin urakalla Sailori tyylisiä housuja mutta tuntui että enemmän niitä löytyi ulkomaalaisista nettikaupoista kuin Suomesta. Löysin kyllä sailori housut garagelandista ja nitrobabe verkkokaupasta mutta ne eivät olleet täysin sitä mitä etsin tai ei ollut oikeaa kokoa. Jatkoin etsintääni vielä eri kirppiksiltä esim. facebookin nettikirpiksiltä goottikirppis ja rock ´n`roll-kirppis.
Vihdoin etsintäni tuotti tulosta kun sain rock´n`roll-kirpikseltä mukavalta neidiltä linkin suomalaiseen verkkokauppaan jossa myydään mitä kauneimpia vintege henkisiä mekkoja, hameita, laukkuja, miesten vaatteita ym. Tämän verkkokaupan nimi on  VintagEijas

Löysin kyseisestä kaupasta sailor shortsit mutta en housuja joten päätin kysyä itse myyjältä että myydänkö siellä housuja ja kyllä! He tarjoituivat tekemään mittatilaustyönä minulle Sailor housut :) Tästä kiinostukseni heräsi ja päätin kysellä hiukan historiikkia kaupan historiasta ja toiminnasta. Näin puodin ja verkkokaupan omistaja Eija Mannila kertoi:

"VintagEija`s puoti perustettiin toukokuussa 2008, mutta verkkokauppa tuli vasta nyt maaliskuussa 2012 toimintaan. Olen itse ollut vintagepukeutuja ja 50-luvun rock`n`rollin harrastaja tuolta 70-luvun lopulta lähtien, eli kun alan vaihto alkoi terveydellisistä syistä olla pakollinen vajaat 10 vuotta sitten, lähdin opiskelemaan ompelijaksi. Olen siis entiseltä ammatiltani floristi ja nyt vaatetusalan artesaani. Nämä uustuotantovaatteet tehdään puotini takahuoneessa olevassa pienessä ompelimossa, minä ja yksi tai kaksi vaatetusalan opiskelijaa puurramme siellä, eli ei lapsityövoimalla kaukoidässä tehtyjä vaatteita vaan suomalaista käsityötä. Kohderyhmääni ovat kaikki, ikään ja sukupuoleen katsomatta, jotka haluavat jotakin muuta kuin massavaatetusta ylleen. Aitoja vintagevaatteita ja asusteita keräilen ympäriinsä Suomesta ja ulkomailta. Niiden saanti vaan alkaa Suomessa olla aika hankalaa...50-lukua ei juurikaan enään löydy, 60-lukua jonkin verran kyllä vielä. Kiertelen paljon puotini kanssa ympäri Etelä-Suomea erilaisissa vintage ja Rock`n`roll tapahtumissa. Näistä myyntikeikoista ilmoittelen kotisivuillani www.vintageijas.com Tienpäällä-kategoriassa ja tietenkin firman FB-sivulla."

Suosittelen itse hyvin lämpimästi kyseistä verkkokauppaa ja puotia! Puoti sijaitsee osoitteessa Eerikinkatu 37 | 20100 TURKU.  En ole itse puodissa käynyt mutta tulen ehdottomasti käymään!
Odotan innolla housujeni valmistumista ja saapumista kotiini :) lupaan postata houisuista kuvien kera kunhan ne ovat valmiit!

I love fashion! I love clothes! I really like vintage clothes, so in my closet there's a lot of '50s stuff. I go to the stores and shop around.
-Elle Fanning

-J Ei kommentteja:

Lähetä kommentti