sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Dark Miasma photography

Nämä kuvat ovat jatkoa "Black bird" kuvauksille josta viimeksi kirjoitin, blackbird-photography-nevermore.html. Kuvat ovat edelleen Timo Koposen kuvaamia ja käytimme höyhenpäähineen sijasta melko kliseistä rekvitsiittaa eli ruttonaamaaria. Vaikeinta itselleni näissä kuvauksissa oli etten nähnyt naamion takaa erityisemmin ja naamio on itsessään melko vallitseva elementti joten piti miettiä mikä asento kokonaisuuteen sopi. Itse halusin kokeilla hyvin "teatreaalisia" asentoja, outoja ja jotenkin pelottavia..etenkin kun näissä oli vielä huimat tekokynnet sormissa.

Mitä sitten ruttonaamioon tulee niin tässä pieni tietopaketti (huom. en mene 100% takuuseen tietojen aitousperästä mutta pyydän korjatkaa jos jokin on väärä tieto).
Ruttonaamaria käytettiin Musta surman aikaan joka oli historian tuhoisin epidemia. Se raivosi vuosina 1348-1351 koko Euroopassa ja suuressa osassa Aasiaa ja tappoi neljäsosan Euroopan väestöstä. Eurooppaan sen toivat mustarotat, jotka tulivat eräässä kauppalaivassa Genovaan. Ruttonaamiota käyttivät lääkärit/hoitajat jotka hoitivat ruttoa sairastavia potilaita, he uskoivat että bakteerit ym. leviävät ilman kautta ja tämä kyseinen naamio suojelisi "pahalta ilmalta" jota myös miasmaksi kutsutaan. Miasmalla ymmärrettiin 1700- ja 1800-luvuilla ilmassa leijailevia, mätänevässä aineessa, esimerkiksi maassa, kehittyviä myrkyllisiä huuruja, joiden ajateltiin aiheuttavan kulkutauteja.  Lääkärit/hoitajat laittoivat naamion "nokkaan" yrttejä jotka suojelivat tältä "pahalta ilmalta" ja varmaan helpottovat hajuun. Tosin tuohon aikaan ei ollut vielä kattavaa tietoutta taudeista ja hygieniasta ym. joten tämä ruttonaamio ei erityisemmin suojannut taudilta, moni lääkäri itse sai tartunnan ja tästä johtuen ei moni ollut enää vapaaehtoinen hoitamaan ruttopotilaita.(C.)  Timo Koponen, Model: Jasilyn

(C.)  Timo Koponen, Model: Jasilyn

(C.)  Timo Koponen, Model: Jasilyn

(C.)  Timo Koponen, Model: JasilynMitä mieltä olette?

“There are darknesses in life and there are lights, and you are one of the lights, the light of all lights.”
― Bram Stoker, Dracula
-J Kuvia ei saa käyttää ilman lupaa! Images may not be used without permission!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti