maanantai 17. kesäkuuta 2013

Me, Myself and I Modeling


(C.) Hans Lehtinen, Pin-up Finland -11
(C.) Ari Nakari
Päätin pienen tauon jälkeen ilostuttaa teitä valokuvilla joita minusta on otettu eri valokuvaajien kanssa tässä malliuden (onkohan tuo edes suomenkielen sana?) varrella ja kertoa tiivistettynä tarinani, mistä lähdin, mitä ajattelen ja missä olen nyt. Olenkin tehnyt mallin töitä nyt enemmän tai vähemmän virallisesti noin kolme vuotta, tämäkin aika on hyvin vaihteleva jotkut ajattelet että  olen ollut mallina 4 vuotta mutta jotkut taas vuoden...riippuu tosiaan mistä tätä "malli" aikaa katsoo alkaneeksi.
Sain  mallin uraan kunnolla vauhtia Pin-up Finland 2011 kilpailun myötä jossa sijoitun kolmanneksi "perintöprinsessaksi".Tästä kokoonpanosta kehittyi ensimmäisen pinup.fi mallitoimiston mallit mutta
 en itse jäänyt tähän porukkaan, vaan päätin suunnata omille teilleni. Sain hyvin paljon voimaa, rohkeutta ja itseluottamusta tähän alalle vain yhden kilpailun takia, kiitos tosiaan kuuluu kilpailun järjestäjille eli X-streme Car show:lle! Ensimmäistä kertaa minuun uskottiin ja ammattilaisvalokuvaajatkin sanoivat että minussa on potentiaalia.  Vaikka olenkin 165cm tatuoitu ja lävistetty nainen. Joten miksi en jatkaisi ja yrittäisi?

(C.) Pauli Siuruainen, mypinupboutique.fi
(C.) Pauli Siuruainen, Tyra Therman
Pääsin täysin uuteen mallitoimistoon mukaan  nimeltä Sideshow Scandinavia  jossa olen edelleenkin mukana. Mistä minut löydettiin? Kävin .mypinupboutique.fi sivustolle hääpuku kuvauksissa jossa oli toimiston ja kyseisen putiikin omistaja paikalla ja tästä se sitten lähti! Taisin vain vetää ne kuvaukset tarpeeksi vaikuttavasti! Ensimmäinen keikkani tässä mallitoimistossa oli Helsinki Undressed 2/2012, Tyra Thermanille. Erilainen kokemus tosiaan oli toimia elävänä mallinukkena, pelkissä alusvaatteissa ikkunassa. Huomasin että yksi mies päätti lumikolata metrin pituista aluetta ainakin 30min ajan ja se katse ei ainakaan lumikolassa ollut!

(C.)Pauli Siuruainen
(C.) Ken Nyberg
Halusin hyvin kovasti oppia malleuden salat ja saada kokemusta joten aloin urakalle tyrkyttää itseäni eri valokuvaajille. Uskon itse että tässä alassa  (ja monessa muussakin asiassa) kaikki lopulta riippuu itsestäsi, sinun tulee olla aina ns. jalka oven välissä ja rohkea yrittämään ja panostaan siihen mitä teet. Onnea on hyvä olla matkassa ja joskus riittää että olet oikeassa paikassa, oikeaan aikaan. Usko vain siihen mitä teet, älä lannistu vaikka muut eivät uskoisikaan. Onneksi he eivät sitä päätä, vain sinä.
(C.) Antti Haikola, Korut: Naisen tuuli

(C.) Timo Koponen
Joten minä menin  kuvauksiin, tarjosin
itseäsi kuvaajille ja matkustelin usein! Matkustelin Helsinki-Tampere seuduilla ja etsin sitä omaa juttua, omaa tyyliä. Olin tykästynyt pin-up tyyliin, etenkin Marilyn Moroen tyyliin mutta jotenkin tuntui että se ei kumminkaan ollut täysin sitä mitä hain.


(C.) Teemu Rytky

(C.) Teemu Rytky
(C.) Qumma Art
Halusin rikkoa pin-up raamit itsestäni koska en ole koskaan pitänyt itseäni täysin pin-up mallina, enkä pidä siitä että minut lokeroidaan vain yhteen ja tiettyyn kategoriaan, vaikka olenkin jo ulkonäöltäni tietynlainen mutta tiedän jo itse etten
ole vain jotakin tiettyä, minussa on monta
tietylaisia piirteitä ja persoonallisuutta joista voi kehittää jotain uuttaa ja kivaa! Eli voisin olla monipuollinen malli.

Huomasin jossain vaiheessa että voin alkaa toteuttaa omaa itseäni kuvausten avulla, ei aina tarvitse olla se "sivellin kädessä" jotta voit tehdä taidetta ja kertoa tarinaa. Huomasin että voin vaikuttaa itsekin ja tuoda omaa itseäni esille, eli luoda yhteistyöllä sen mitä itse haluan,  kuvia "jossa näkyy monen siveltimen vedot joista jokainen on erilainen, tästä koostuu upea taideteos, nähden kaikkien kädenjäljet"
(C.) Timo Koponen
Pidän siitä miten voin rakentaa uuden persoonallisuuden ja ihmisen kuvauksia varten, alan olemaan kuin joku näyttelijä kameran edessä joka kertaa tarinan. Joskus tämä ei aina onnistu, joskus kuvasta huokuu vain mikä olen eikä mitään muuta, nämä kuvat ovat minusta yleensä ne jotka pelottavat ja hämmästyttävät hyvässä että pahassa. Kuin pääsisit näkemään itsesi suoraan edessä kuin kaksoisolennon. Mihin kaikkeen yksi kuva pystyykään!

Voisi sanoa että valokuvaus oli se minun juttuni ja on edelleen. Kaikki ihmiset johon olen tutustunut ovat kullan arvoisia ja uusia ystäviäkin olen löytänyt. Ei se ole vain pelkkää kuvausta vaan uuden luomista ja kehittymistä. Eikä se ole aina pelkkää ruusuilla tanssimista,  usein olen ollut poissa muutamia päiviä joka on aina pois minun ja poikani yhteisistä hetkistä. Matkustelu on kivaa mutta pidemmän päälle sekin tuntuu jossain. En kumminkaan valita, tämä on minun valinta ja jos jotain haluaa, täytyy olla myös valmis antamaan jotakin. Mikään ei ole ilmaista tässä maailmassa.
(C.) Antti Haikola
Olen kyllä antanut ja ottanut tältä alalta ja uskon itse että minulla on vielä paljon annettavaa tälle. Tällä hetkellä olen kasannut itselleni  portfoliota tosiaan sen n. 3 vuoden ajan juosten ja matkaillen mitä erilaisimmissa paikoissa - olen ollut metsässä, koskessa,  -15 asteen pakkasessa pelkässä häämekossa, palaneessa ladossa, auton päällä, kaupungilla, studiossa, kellarissa etc. Minut on köytetty, naama maalattu mustaksi, laitettu sarvet päähän, heitetty glitteriä päähän, meikattu kulmakarvattomaksi etc. Ja mitään hetkeä en vaihtaisi pois!

Joskus kumminkin tulee hetkiä kun on aika pysähtyä. Elämässä on hyvä liikkua eteenpäin mutta myös hidastaa tahtia jotta näkee mitä ympärillä tapahtuu. Erityisesti tässä alassa ei kukaan voi loputtomia aikoja olla mallina, olet joko malli tai ex-malli.
Olen huomannut miten erilaisten kilpailujen ja ties minkä muun tapahtuman kautta monet neidit löytävät itsensä toteuttamassa unelmaansa kuten minä mutta tästä on tulossa osa massa, enimistöä jolloin uniikkina olo on jo osa massaa. Erityisesti minulla kesti hyvin pitkään kun saatoin kutsua itseäni malliksi nyt jotenkin haparoivin askelin uskallan nousta alimmalle korokkeelle mikä malleudessa on. Nyt tuntuu että enemmän ja enemmän ihmiset kutsuvat itseänsä kevyin peruisten malliksi ja kuka tahansa voi olla malli ja taso laskee. En itse usko että yksi kilpailu tai valokuvaus hetki tekee kenestäkään mallia. Tästä voisin kirjoittaa kokonaisen erillisen blogipäivityksen mutta parempi jättää näihin sanoihin, voisi liian moni suivaantua ja saada vain väärinymmärrystä näkemyksestäni. Tähän sopii hyvin Mark Twainin lausahdus joka kiteyttää asian hyvin sisällensä "Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect."

 Tein siis vähän aikaa suuren päätöksen ja pidän taukoa malleilusta. Olen ollut tauolla jo 1,5kk ja taukoni lähenee loppua. Tämän virallisen "älä tee mitään malli juttuja"-tauon loputtua jään hissukseen tutkailemaan mitä tällä on tarjottavana ja mitä tulevaisuus tuo tullessaan, en tiedä tarkoittaako tämä aikanaan loppullista lopettamista vai alanko vain hissukseen hiipumaan pois mutta vähennän urakalla... joskus laatu korvaa määrän. Onneksi tämä ala ei ole keskittynyt valokuvaukseen vaan tällä on vaikka mitä tarjottavaa ja minusta ei näin helpolla päästä!  Kliseisesti sanon loppuun että minusta kuullaan vielä! Siihen asti jatkan epäsäännöllisen säännöllisesti tämän sekasortoisen blogin ylläpitämistä.

Minua voit seurata niin pysyt ajantasalla menoista ja kuulumisista!
 Facebook: Jasilyn
Pinterest: http://pinterest.com/jasilynia/(C.) Marko Saari
Make-up/ Hair/ style: Anu Hämäläinen / SoStylish

(C.) T.K

(C.) Eliza Rask, Dress: Cherise Clothing

(C.) Jussi Mustonen
Hair & make-up: Tom Wennerstrand
Stylist: Sofia Oksanen

(C.) Timo Koponen
ps. olen pyrkinyt pitämään kuvat aikajärjestyksessä jotta näette muutoksen ja kehityksen. Mitä mieltä muuten olette?Muistattehan että kuvia ei saa käyttää ilman lupaa! Images may not be used without permission!


 The industry has died as far as modeling has gone, and I'll tell you why.
 Magazines are featuring the Halle Berrys and Sarah Jessica Parkers, all the actresses. 
Makeup companies are featuring all the celebrities.
 All the models have died.
-Janice Dickinson

-J 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti